Międzynarodowa wymiana młodzieżowa w ramach programu Erasmus+ przeznaczona była dla osób między 18 a 25 rokiem życia z Bułgarii, Rumunii, Włoch, Ukrainy i Polski. Grupa 35 osób spotkała się w stolicy polskich Tatr – w Zakopanem w dniach 03.12-11.12.2015 roku natomiast druga grupa uzcestniczyła w projekcie w dniach 20-28.02.2016 roku. Projekt o tematyce kulinarnej starał się odpowiedzieć na pytanie, w jakim stopniu sztuka kulinarna jest obecna w kulturze i historii krajów uczestniczących w projekcie, co łączy te kraje a co dzieli. Podczas swojego 8-dniowego pobytu w Polsce, uczestnicy brali udział w szeregu zajęć praktycznych, gier i zabaw integracyjnych, zajęciach muzyczno-ruchowych na świeżym powietrzu oraz kulinarnych wieczorach narodowych. Udział w zorganizowanych zajęciach oraz aktywnościach miał na celu pogłębienie ich wiedzy, umiejętności oraz kompetencji.
Organizacje partnerskie:
- Rumunia – Future in Progress
- Bułgaria – Diabetes, prediabetes and metabolic syndrom.
- Włochy – Jump in associazione culturale
- Ukraina – Educational Initiatives Cente